1416 poze   32205 vizite

detalii despre spatiul cosmic

Dintotdeauna am fost fascinati de imensitatea Universului dincolo de Terra. Fascinati si intrigati in aceasi timp. De fiecare data cind privim seara cerul instelat ne intrebam ce se ascunde oare in spatele acestor milioane de puncte sclipitoare, ce forme imbraca acest vast necunoscut, si ce-am descoperi daca am putea vedea mai departe decat ne permite modestul nostru vaz, sau telescoapele optice construite in acest sens...
*
Timp de mai multi ani, inginerii astronomi americani au lucrat la un enorm proiect : un telescop spatial care, stabilit in afara planetei - in mediul cosmic, sa cerceteze in detaliu si mult mai de-aproape Universul ce ne inconjoara, oferindu-ne raspunsuri fotografice la multe din intrebarile noastre.
*
Purtand numele ilustrului astronom Edward P. Hubble (1889-1953), Telescopul Spatial HUBBLE este un vast observator bazat in spatiul cosmic, care a revolutionat astronomia furnizandu-i vederi cosmice fara precedent, extrem de profunde si clare. A fost lansat in 1990, fiind intre timp re-echipat cu cele mai noi tehnologii optice si a validat conceptia despre un telescop perfect, plasat cu mult deasupra atmosferei terestre cu efectele sale de denaturare, ce ar trimite inapoi date stiintifice de valoare unica, inestimabila.
*
*

Curiozitati despre spatiul cosmic
Rachetele pot calatori cu 40 000 km/h.Aceasta este viteza necesara pentru a scapa de gravitatia terestra si a patrunde in spatiu.O viteza constanta de 29 000 km/h pastreaza racheta pe orbita.Rachetele moderne se folosesc pentru lansarea sondelor si a satelitilor spatiali.Racheta este proiectata in spatiu de catre trei trepte care ard si se desprind una dupa alta.Wernher von Braun inventatorul german al rachetei V2.Mai tarziu el a devenit cel mai important proiectant de rachete spatiale in SUA.In trecut ,au existat multe idei privind zborul in spatiu-una dintre ele a fost incercarea de a lasa in spatiu o nava dintr-un tun.
Nu exista aer in spatiul cosmic.Pe masura ce Pamantul ramane in urma ta,stratul de aer din ce in ce mai subtire.In momentul in care ajungi in spatiul cosmic –la o inaltime de 400 km-aerul a disparut cu totul.Spatiul cosmic e un vid.Fragmentele zburatoare pot sa ucida un astronaut neprotejat-daca pana atunci a scapat...
Aurora lui Saturn
Aurora lui Saturn
Ciocnire usoara dintre
Ciocnire usoara dintre
Ecouri
Ecouri
furtuna
furtuna
Furtuna pe Jupiter
Furtuna pe Jupiter
hubble
hubble
Jupiter si Satelitul sau Io
Jupiter si Satelitul sau Io
nebulae ant
nebulae ant
Nebuloasa Eagle.0
Nebuloasa Eagle.0
Sombrero Galaxy M104
Sombrero Galaxy M104
Stalpi
Stalpi
web_print
web_print

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.